jednodňové výlety z Nice

Jednodňové výlety z Nice

Keď raz prídete do Nice, verte, že z tohto miesta sa môžete vydávať na parádne jednodňové výlety a večer sa vždy vrátiť späť do Nice. Či už máte v obľube hory, ochutnávanie vín, pokoj malých dediniek, je si skutočne z čoho vyberať.

Jednodňové výlety z mesta Nice

Nechajte sa inšpirovať našim zoznamom jednodňových výletov zo základne v Nice:

Menton: len 30 km od Nice smerom na východ, pri talianskych hraniciach, sa nachádza naozaj nádherné farebné mestečko pri mori s panorámou hôr. Viac o Mentone sa dozviete z našich podrobnejších cestopisov.

Menton

Monako: len 20 km od Nice smerom na východ sa nachádza mesto luxusu a celebrít, ktoré môžete navštíviť „na otočku“. Privítajú vás kasína, dizajnérske butiky, luxusné jachty v prístave, či tie najlepšie autá na cestách. Ak vás však toto nezaujíma, nevadí. Monako nie je len „pieskoviskom“ pre bohatých. Je domovom dychberúcej architektúry, krásnych pláží a nádherných výhľadov. Viac o Monaku tu.

Exotická záhrada v Monaku

Èze a Èze-sur-Mer: len 12 km od Nice sa nachádza stredoveké mestečko Èze, ktoré určite treba navštíviť. Dostanete sa tam autom, taxíkom, či vlakom len za pár minút. Ak máte radi parfémy a voňavky, dávame do pozornosti, že v Èze je fabrika, ktorá vyrába voňavky Fragonard – a majú aj „podnikovú predajňu“ 😊

Villenfranche-sur-Mer: len 8 km od Nice je krásne mestečko v zálive, z ktorého máte výhľad na more, na východnú časť Nice alebo na polostrov Cap Ferrat. Perfektné miesto na relax, obdivovanie architektúry, oddych pri pláži. Budete sa cítiť ako na pohľadnici.

Cannes: presuňme sa teraz na západ od Nice. Iba 40 km pozdĺž pobrežia na západ od Nice sa nachádza vychýrené mesto Cannes. Dostanete sa tam priamym vlakovým spojom z Nice už za pol hodinu. V Cannes vás čaká „trblietavý deň“ plný luxusu, glamouru a možno aj stretnutie s nejakou celebritou. Viac o Cannes tu.

Antibes: ak si chcete na chvíľu oddýchnuť od ruchu mesta Nice, vyberte sa do Antibes, mesta vzdialeného necelých 35 km. Užite si v ňom prechádzky starým mestom, navštívte Picassovo múzeum, trhy, malebné kaviarničky či si vychutnajte obed v niektorej z mnohých reštaurácií. Ak ste s deťmi, určite nevynechajte najväčšie morské akvárium a zoo v jednom v Európe, v ktorom môžete zažiť majestátne kosatky, delfíny či žraloky z tesnej blízkosti len niekoľkých centimetrov. Viac o Antibes tu.

Villa Ephrussi de Rothschild: doslova na skok od Nice, na polostrove Cap Ferrat sa nachádza vila bankárov Rotschildovcov, ktorá je aj so svojimi unikátnymi záhradami sprístupnená verejnosti. Určite sa sem vyberte na výlet.

Villa Ephrussi de Rotschild a jej záhrady

Zorganizujte si jednodňové výlety

Všetky tieto destinácie môžete navštíviť za každého ročného obdobia. Oplatí sa zorganizovať si tieto jednodňové výlety, vďaka ktorým spoznáte z riviéry oveľa viac, než by ste čakali. V lete k nim dostanete bonus tepla a možnosti okúpať sa v mori, v jesenných mesiacoch naopak pokoj a ticho po rušnej letnej sezóne. Slnko však na vás bude čakať stále. Tento región ho má dosť v každom ročnom období.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.