Antibes a Juan-les-Pins

Antibes a Juan-les-Pins

Len kúsok od mesta Antibes na azúrovom pobreží sa nachádza Juan-les-Pins. Častokrát sa obe mestá spájajú a lákajú na to najlepšie z oboch. A len veľmi ťažko sa im odoláva.

Juan – les – Pins

Juan-les-Pins právom nesie prezývku „európska Miami Beach“. Vysoké palmy lemujúce nádherné budovy v Art Déco štýle, ale aj pláže priamo v meste skutočne pripomínajú floridské Miami.

Toto mestečko sa najviac preslávilo v 20-tych rokoch minulého storočia, keď si ho obľúbili celebrity ako Charlie Chaplin alebo Ernest Hemingway. Ale aj Picasso a Monet, ktorí ho zvečnili vo svojich maľbách, určite prispeli k jeho vychýrenej povesti.

Dnes je Juan-les-Pins aj útočiskom milovníkov glamouru, pláží, nočného života a hudby.

V meste sa dodnes nachádzajú hotely, ktoré sa hrdia takými menami na zoznamoch návštevníkov, ako napr. Marlene Dietrich, Elisabeth Taylor, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald či Miles Davis.

Keď budete dovolenkovať na azúrovom pobreží, určite si zaraďte toto mestečko do svojich plánov.

Čo sa oplatí vidieť v Antibes a Juan-les-Pins?

Čo všetko sa oplatí vidieť a zažiť v Juan-les-Pins a blízkom okolí?

  • Pokojný voňavý píniový park s názvom Parc de la Pinède, v ktorom sa človek príjemne schladí na lavičke
  • Námestie Franka Jaya Goulda, kde pri troche šťastia zažijete jedinečnú živú hudbu (najmä džezovú). Alebo si naplánujte výlet v júli, kedy sa tu každoročne koná známy džezový festival Jazz à Juan Festival
  • Pláže priamo v meste: menšia Plage de Gallice a väčšia Plage Epi Hollywood
  • Prechádzku popri pobreží, tzv. Chemin des Douaniers. Začnete na Plage de la Garoupe a budete si vychutnávať necelé 4 km prechádzky po pobreží s výhľadom na Stredozemné more, až kým prídete k domu Villa Eilenroc s nádhernou ružovou a olivovou záhradou, otvorenou aj pre verejnosť. Na titulnom obrázku napríklad vidíte kamenisté pobrežie Juan-les-Pins.
  • Kasíno: ak by ste chceli pokúšať šťastie 😊
  • Vodné lyžovanie – vraj tento šport začal práve v týchto končinách. Pláže v Juan-les-Pins sú otvorené až do polovice októbra. A aby vám bolo na nich pohodlne a boli dostatočne široké, naviezli sem 4 tisíc ton piesku…

Pri vašej návšteve Francúzskej riviéry určite nevynechajte Antibes a Juan-les-Pins. Neazbúdajme však aj na ďalšie zaujímavé miesta, ktoré sa oplatí navštíviť a vidieť.

Mesto Nice

Menej známe miesta na Francúzskej riviére

5 atrakcií regiónu PACA

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.