najlepšie štvrte na investovanie v Nice

Najlepšie štvrte na investovanie v Nice

Hlavné mesto Francúzskej riviéry, ktoré je známe svojou turistickou príťažlivosťou, je tiež jedným z najatraktívnejších miest vo Francúzsku pre investície do nehnuteľností. Piate najväčšie mesto krajiny má mimoriadne atraktívnu polohu v blízkosti talianskych hraníc a Monaka, na úpätí Álp a na pobreží Stredozemného mora. Jeho trh s nehnuteľnosťami patrí medzi najdynamickejšie vo Francúzsku so silným dopytom po prenájmoch a cenami o polovicu nižšími ako v Paríži.

V našom dnešnom článku sme pre vás zhrnuli, ktoré sú top štvrte na investovanie v Nice.

Najlepšie štvrte na investovanie v meste Nice

Ekonomická dynamika metropoly Azúrového pobrežia Nice má vplyv na celý juhovýchod Francúzska. Prestížna oblasť Sophia Antipolis na západ od mesta s prepojením na Université Côte-d’Azur zase priťahuje študentov a výskumníkov. Kvalita života, ktorú ponúka mesto Nice, láka tiež dôchodcov nielen z celej krajiny ale aj zo zahraničia. Ľudia v zrelom veku si sem prichádzajú hľadať nájomné byty, druhý domov alebo aj honosné či menej honosné vily v kopcoch.

A ktoré oblasti Nice sú zaujímavé z pohľadu investícií do nehnuteľností?

Pozrime sa teraz spoločne na to, ktoré sú tie najlepšie štvrte na investovanie v Nice. V zásade celá oblasť mesta Nice sa hodí na investície do prenájmu, ako aj na hlavné či vedľajšie bývanie. Vďaka príťažlivosti uvoľneného až relaxačného životného štýlu a prostrediu medzi nádherným azúrovým morom a majestátnymi horami je Nice vyhľadávaným mestom pre nájomcov a tým aj kupujúcich ako investorov.

Každá z oblastí má svoje vlastné prednosti v závislosti od toho, či hľadáte čaro starého mesta, pokoj rezidenčnej štvrte, privilegovaný výhľad na more alebo spôsob života, kde je všetko dostupné pešo. Objavte atmosféru a zaujímavosti jednotlivých oblastí, ich polohu v rámci mesta, dostupnosť a im zodpovedajúcu cenu nehnuteľností.

Centrum Nice a staré mesto

Úplné centrum

Hypercentrum Nice so svojou štvrťou Carré d’Or sa nachádza v blízkosti všetkej potrebnej občianskej vybavenosti, turistických pamiatok a mora. Najmä investori, ktorí si tu hľadajú druhý domov, sa orientujú práve na centrum mesta. Oblasť úplného centra mesta je tiež stávkou na istotu pre investície do nehnuteľností na sezónny ale aj celoročný prenájom, ktoré sa však kvôli dosť vysokým cenám sústreďujú skôr do bytov s menšími rozlohami.

Staré mesto

Vieux Nice je malebnou a pestrou štvrťou, ktorá je živou turistickou oblasťou a priťahuje veľa najmä zahraničných turistov, mladé páry a tých, ktorí majú radi životný štýl pešej dostupnosti. Ceny sú tu relatívne vysoké vzhľadom na architektonickú kvalitu budov a blízkosť zaujímavých miest a historických pamiatok v meste.

La promenade des Anglais

Na celom svete známa „Promenáda Angličanov“ tiahnuca sa pozdĺž takmer celého pobrežia mesta je asi najznámejším symbolom Nice. Na nábreží sa nachádzajú prestížne budovy a mnohé luxusné značky. Táto oblasť predstavuje osobitný trh s nehnuteľnosťami v Nice s veľmi vysokými cenami, vzácnymi nehnuteľnosťami a veľmi kvalitnými službami.

Ďalšie štvrte na investovanie v Nice

Prístav

Prístavná štvrť je v súčasnosti v plnom rozvoji. Je predmetom viacerých projektov obnovy a prestavby. Zároveň je atraktívna pre svoju blízkosť k starému mestu ako aj rozumnú dostupnosť k moru. Je dosť oceňovaná aj pre svoju priateľskú a na bývanie veľmi príjemnú atmosféru. Ceny sú tu o málo nižšie ako v centrálnych oblastiach, a aj preto sa investovanie na tomto mieste stáva čoraz viac trendy. Ide o oblasť, ktorá je vhodná na investovanie tiež do nehnuteľností na prenájom.

Hory

Tichá a zelená oblasť, ktorá je cenená pre svoju kvalitu života. Táto oblasť je veľmi obývaná a priťahuje rodiny s deťmi ale aj dôchodcov pre svoju pokojnú atmosféru. V oblasti nachádzajúcej sa na výšinách mesta sa nachádza niekoľko veľmi zaujímavých nových projektov vhodných pre investorov so zámerom trvalého alebo dlhodobého bývania.

Viac o meste Nice

Na Francúzskej riviére sa vyznáme a sme tu ako doma :-). A máme pre vás veľa praktických rád či už na dovolenku alebo aj na život na tomto unikátnom mieste. Prečítajte si naše články a neváhajte nás kontaktovať, ak by ste mali otázky.

Investície na Francúzskej riviére

Mesto Nice

Druhý domov na Francúzskej riviére

Vlastné bývanie na Francúzskej riviére

7 dôvodov prečo sa oplatí mať nehnuteľnosť na Francúzskej riviére

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.