mesto Nice

Mesto Nice

Keď sa rozhodnete navštíviť mesto Nice, hlavné mesto Francúzskej riviéry, už pri prílete lietadlom sa navnadíte na azúrové more, ktoré vám toto mesto ponúka. Vaše lietadlo sa nad unikátne sfarbeným morom jemne natočí a pristane na jeho okraji. A vy už sa nebudete vedieť dočkať, kedy si mesto užijete naplno.

Mesto Nice – čo navštíviť a vidieť – takzvané „the must-see“

Mesto Nice je hodné svojej povesti, ako krásavice pri mori. Svojim návštevníkom ponúka veľa aktivít ako stráviť voľný čas, kultúrnych pamiatok, podujatí a pod. My sme pre vás vybrali tie TOP miesta, ktoré sa nachádzajú v blízkosti promenády a mora a ak nemáte čas, stihnete si ich v rýchlosti pozrieť aj za 1-2 dni.

Pozdĺž azúrového mora sa tiahne asi 7 km dlhá pláž, lemujúca cestu s názvom Promenade des Anglais, na ktorej je dostatok miesta pre všetkých milovníkov mora. Naše odporúčanie č.1 je teda – určite navštívte more alebo si vychutnajte prechádzku po promenáde pozdĺž mora. Okúpte sa vo vode príjemnej teploty a jedinečnej azúrovej farby. Nechajte sa húpať vlnami, ak máte radi trochu viac akcie, môžete využiť napr. parasailing.

parasailing na mori

Na konci promenády sa nachádza vyhliadkové miesto pod hradným kopcom Colline du château. Ponúkne sa vám výhľad na celú promenádu a pláž a možnosť odfotiť sa na Instagram pri známom nápise #LoveNice.

výhľad z hradného kopca

Z tohto miesta sa ďalej môžete vybrať na hradný kopec. Trochu stúpania vás síce zahreje, ale odmenou vám bude ďalší nádherný výhľad nielen na spomínanú promenádu – tentoraz z výšky – ale aj na celé mesto. Okrem toho sa môžete schladiť pri kaskádach – vodopáde, pri ktorom si môžete posedieť a oddýchnuť.

Z hradného kopca zídeme dole a ocitneme sa na mieste, kde si môžete popásť oči ale aj hladné brušká 😊. V časti mesta, zvanej Saleya, sa nachádzajú mnohé reštaurácie lákajúce turistov a hostí na lokálne špeciality. Napríklad čerstvé ryby a dary mora, ale hlavne južanskú kuchyňu mesta Nice. Každý deň od rána (okrem pondelka) sa tu konajú kvetinové alebo zeleninárske trhy, ktoré v pondelok vystriedajú trhy starožitností s unikátnymi kúskami.

trhy v štvrti Saleya

Pokračujeme prechádzkou mestom

Odtiaľ je len kúsok po námestie Massena. Rozľahlý priestor obkolesený domami s typickou tehlovočervenou farbou a v strede fontána. Námestie bolo postavené v 19.storočí na počesť vojenského oficiera Andrého Massenu z napoleonských vojen. Place Massena je hlavným námestím mesta, kde sa uskutočňujú koncerty, verejné zhromaždenia, a v lete napríklad aj džezový festival.

Z námestia Massena sa vrátime späť do uličiek a prejdeme sa starým mestom. Väčšie či menšie uličky plné reštaurácií, kaviarničiek, obchodíkov a turistov vám umožnia nasať čosi unikátne z atmosféry tohto krásneho mesta.

v uličkách starého mesta Nice

Mesto Nice

Viac zaujímavostí o meste Nice a jeho okolí na vás čaká v našich ďalších príspevkoch:

Víta vás Francúzska riviéra

Mesto Nice

Menej známe miesta na Francúzskej riviére

Život na Francúzskej riviére

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.