druhý domov

Druhý domov na Francúzskej riviére

Vo svete je úplne bežné, že ľudia si zabezpečia druhý domov a investujú svoje úspory do niečoho, čo sa im v čase zhodnocuje a prináša aj pasívny príjem. U nás bolo zase kedysi bežné kúpiť si „chalupu“ alebo záhradu. V čase voľna sme ich navštívili a väčšinu tohto voľného času sme aj tak minuli na jej zveľaďovanie a prácu okolo. Pričom sme si veľakrát nahovárali, že ide vlastne o relax. Sami ale vieme, že to až taký jasný relax nebol.

Viete si však predstaviť, že by to mohlo byť aj o dosť inak? Že by ste mohli vlastniť nehnuteľnosť, ktorú môžete využívať na svoju naozajstnú rekreáciu, relax a pôžitok? A navyše, ktorá bude celkovo prispievať k vášmu blahobytu alebo vám bude rovno aj zarábať?

Pozreli sme sa na to bližšie a dnes už vieme, že vlastniť nehnuteľnosť na Francúzskej riviére je „the new chalupa“ 😊.

Svoje prebytočné prostriedky nebudete ukladať na účet. Tam, kde ich aktuálne môže zasiahnuť veľmi nepriaznivo sa vyvíjajúca inflácia. Radšej ich použijete na kúpu bytu či domu na mieste, na ktoré sa dnes ľahko dopravíte napr. lietadlom z Viedne či Košíc.

Lepšie ako peniaze na účte je niečo, čo je vaše, hmatateľné a trvalé.

15 dôvodov, prečo je fajn mať druhý domov na Francúzskej riviére

Okrem toho, že rozumne zainvestujete svoje finančné prostriedky, budete sa tešiť z toho, že máte niečo svoje:

  1. kde si budete vedieť dokonale oddýchnuť od svojich každodenných starostí a zároveň byť doma
  2. s možnosťou hoci aj pracovať napr. na home office, ale budete v nádhernom prostredí obklopenom tropickými palmami
  3. kde budete ďaleko od súčasnej vravy, ale zároveň blízko v prípade potreby
  4. kam sa viete dostať nielen autom ale aj letecky (z Viedne už od 39,98€ s Wizz Air a z Košíc s Ryanair a Wizz Air s prestupom vo Viedni už od 49,96€ tam aj späť!)
  5. v bezpečnej a nádhernej krajine, kde si ľudia vedia užívať život
  6. v oblasti s vlastnou univerzitou, ktorá ponúka kvalitné vzdelanie či už pre vás alebo pre vaše deti
  7. odkiaľ sa môžete vydať na výletnú plavbu nielen na Korziku alebo Sardíniu ale aj okolo Stredozemného mora či dokonca okolo celého sveta
  8. kde sa nachádza najväčšie morské akvárium a zoo v jednom v Európe, kde môžete zažiť majestátne kosatky, delfíny či žraloky z tesnej blízkosti len niekoľkých centimetrov
  9. so stabilnou hodnotou nepodliehajúcou zásadným výkyvom
  10. čo môžete držať len pre seba a svoju rodinu alebo získať dodatočný príjem z prenájmu, príp. aj oboje

Ďalšie dôvody pre váš druhý domov na riviére

  1. bezprostredne pri azúrovo priezračnom mori so šarmantnými plážami a súčasne na skok do majestátnych veľhôr
  2. čo vám ponúka možnosť do sýtosti zalyžovať ako aj stráviť príjemné chvíle na pláži pri mori v jeden a ten istý deň!
  3. kde zažijete skutočne kvalitnú lyžovačku vo viac ako 30 lyžiarskych strediskách regiónu Provence-Alpes-Côte d’Azur s excelentnými službami za lepšie ceny ako v Rakúsku a dokonca aj na Slovensku. Napr. v lyžiarskom stredisku Gréolières-les-Neiges aj s panoramatickým výhľadom na more už 60 km od pobrežia (len 22 km vzdušnou čiarou!) disponujúcim 30 km zjazdoviek. Celodenný ski pass pre dospelého tu stojí len 23€. Alebo v ďalšom zimnom stredisku Valberg, iba 86 km od Nice, s 90 km zjazdoviek a celodenným lístkom len za cca 34€. Prípadne v celoročne otvorenom lyžiarskom stredisku Isola 2000 tiež len cca 90 km vzdialenom od Nice s vysoko kvalitnými lyžiarskymi traťami v dĺžke až 120 kilometrov. Na tomto mieste kúpite denný ski pass za neuveriteľných približne 36€. Skibus  vás v sezóne odvezie priamo z Nice len za 12€ tam aj späť!
  4. kde slnko svieti viac ako 300 dní v roku
  5. s letnými teplotami len okolo 27-30 °C a v zime okolo 9-10 °C, pričom nikdy neklesajú pod bod mrazu …

Ak ste toto kúzelné miesto už navštívili a viete si predstaviť tráviť tu aj viac času ako len dovolenku, neváhajte a obráťte sa na odborníkov s tímom priamo na riviére. Pomôžu vám zorientovať sa v ponuke nehnuteľností na Azúrovom pobreží, vybavia za vás nevyhnutné formality. Ochotne vás prevedú lokálnymi špecifikami a pomôžu vám vašu novú nehnuteľnosť ďalej prenajímať, aby vám generovala ďalší príjem.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.