život na Francúzskej riviére

Život na Francúzskej riviére

Viete si predstaviť svoj život na Francúzskej riviére? Žiť ako na dovolenke? Vedieť si vychutnať naplno každý moment dňa? Každý, kto sa presťahoval na Francúzsku riviéru vám potvrdí, že život na tomto mieste má svoje kúzlo.

Život na Francúzskej riviére

Francúzska riviéra už dlho nie je len dovolenkovou destináciou. Ak raz navštívite toto kúzelné miesto, kde si môžete z jedného bodu vychutnávať more, hory aj polia, zamilujete si ho. Mnohí ľudia, ktorí sa na riviére ocitli na dovolenke, sa rozhodli vrátiť sa sem. Nielen raz a nielen na dovolenku.

Život na Francúzskej riviére vám otvorí dvere do novej dimenzie. Je to miesto, ktoré si na dovolenku či život volia celebrity. Miesto, kde nájdete oddych, pôžitok, gurmánstvo, ale zároveň z neho môžete pracovať či cestovať do okolia.

Ak sa rozhodnete presťahovať sa na riviéru a tráviť tu svoj život, alebo aspoň časť roka, pripravte sa na to, že váš životný rytmus sa zmení. A my si myslíme, že k lepšiemu. Prečo? Dáme vám hneď niekoľko dôvodov:

Umenie žiť – l’Art de vivre

  • Naučíte sa viac vychutnávať si život: väčšina obchodov sa na riviére cez obed zavrie. Začne siesta, kedy si domáci radi odpočinú po dobrom obede. A prečo aj nie? Táto malá poobedná pauza človeka ukľudní, spomalí, dopraje mu čas na krátky ale intenzívny oddych, po ktorom môže začať druhá, aktívna polovica dňa.
  • Naučíte sa tráviť viac času vonku: riviéra a jej blízke okolie vám ponúkajú nespočetné množstvo možností, ako si užiť exteriér. Pre milovníkov vody je tu more a s ním súvisiace vodné aktivity. Pre milovníkov hôr sa ponúka nenáročná, aj náročnejšia turistika. Vidieť ľudí plávať počas obeda tu nie je nič nezvyčajné. Aj to je druh regenerácie.
  • Koniec zimnej hibernácie: mierne podnebie nám umožňuje, že si aj v zime užívame program, ktorý ponúka táto lákavá lokalita. Prechádzka popri mori a pokračovanie v outdoorových aktivitách, ktoré bežne robíme len v lete, sú dôvodom, prečo sa ľudia žijúci na riviére cítia zdravšími.
  • Starostlivosť o seba: na riviére je bežne 300 slnečných dní v roku. Toto nádherné počasie človeka láka, aby skončil uponáhľaný život, v ktorom neostáva čas samým na seba. Dynamika života v tejto oblasti vás naučí venovať sa sebe. Zveľaďovaniu ducha i tela. Šport, móda, oddych, slnko, prechádzky…doprajte si to, čo je pre mnohých stále luxusom. Čas pre seba.
  • Vychutnajte si jedlo inak: koniec fast foodom, uponáhľaným obedom a nezdravej strave. Tu sa to všetko zmení k lepšiemu. Vedieť si vychutnať jedlo je kumšt a najlepšie sa mu priučíte na riviére. Nákupy v malých obchodíkoch, kde nájdete všetko čerstvé, zelenina, ovocie, ryby… verte, že sa vám nebude chcieť kupovať polotovary. Tu spoznáte, že umenie žiť je v mnohých ohľadoch aj o gastronómii.
život na Francúzskej riviére
  • Spomaliť a vychutnať si každodenné momenty: netreba sa ponáhľať. Ľudia, ktorí žijú na riviére vám to potvrdia. Tu ide život akosi pomalšie a jednoduchšie. K tomu, aby bol človek spokojný a šťastný, netreba veľa. Stačí si vedieť vychutnať maličkosti. Dobrú kávu, čerstvú bagetu, chvíľku ničnerobenia, vôňu morského vzduchu, škrekot čajok či prechádzku po uličkách mesta.

Čo poviete? Vedeli by ste si predstaviť takto žiť?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.