miesta na francúzskej riviére

Menej známe miesta na Francúzskej riviére

Pýtate sa, prečo navštíviť menej známe miesta na Francúzskej riviére? Ak plánujete návštevu Francúzskej riviéry, máte možnosť pobehať najznámejšie destinácie, ktoré nechýbajú v žiadnom turistickom sprievodcovi. My vám však chceme ukázať miesta, ktoré nepozná každý. Menej známe miesta na Francúzskej riviére, ktoré určite nevynechajte.

Menej známe miesta na Francúzskej riviére

Ako prvé si predstavíme mestečko Vence. Toto nádherné mestečko treba jednoducho navštíviť. Staručké mesto, kde sa nebudete predierať medzi tisíckami turistov, vám ponúka nádhernú stredomorskú architektúru, ktorá sa dodnes dobre dochovala. Vence priam láka na pokojné prechádzky úzkymi uličkami, ktoré ústia do útulných námestí. Vyberte si reštauráciu a vychutnajte si skvelé jedlo v pokojnej atmosfére.

Ďalej navštívime Gourdon. Malá dedinka s nádhernými výhľadmi na okolie. Ďalšie nenápadné miesto, ktoré sa oplatí navštíviť a nasať jeho pokojnú atmosféru. Pre dobrodružnejšie tipy sa ponúka možnosť kaňoningu v neďalekom Gorge du Loup.

Gourdon, foto https://rivierabarcrawltours.com/

Po tretie vám predstavíme ostrovy Lérins. Keď budete v Cannes, len 5 minút vám bude trvať dopraviť sa člnom na tieto ostrovy. Jednodňový  výlet, únik od davov z riviéry. Ostrovy Lérins pozostávajú z dvoch ostrovov, Saint Marguerite a Saint Honorat. Oba ostrovy ponúkajú panenskú prírodu, archeologické nálezy, dokonca aj vrak starej námornej lode. Na jednom z nich sídli kláštor pôvodom z 15.storočia, ktorý ponúka víno a med vyrábané priamo na ostrovoch.

ostrovy Lerins, foto https://www.cotedazur.de/

Štvrtým pokladom je mesto Menton. Rovno pri talianskej hranici nájdeme toto nádherné mesto ako obrázok. Pohladí aj oko, aj žalúdok, pretože je vychýrené skvelou taliansko-francúzskou kuchyňou. Prídu si tu teda na svoje milovníci dobrého jedla. Na konci februára sa v tomto meste koná citrónový festival, ktorý sa skutočne oplatí zažiť.

Menton

Ďalšie zaujímavé miesta

Ako piate chceme vyzdvihnúť mestečko Cavalaire-Sur-Mer. Susedné mestečko mesta Saint Tropez, ktoré je rajom pre všetkých „chillerov“. Tu sa priam pýta oddychovať, relaxovať, vychutnávať si dobré jedlo a víno a pozorovať turistov či ležať na pláži. A keď už je reč o pláži, určite nevynechajte Plage de Bonporteau, malú piesočnú pláž medzi dvomi útesmi.

mesto Cavalaire-Sur-Mer

Šiestym pokladom je Monacká záhrada. Exotická záhrada v Monaku vám ponúka nádherné výhľady na celý „miništát“. Panoráma na dlani, ktorú treba zachytiť aj na fotku. A pri troche šťastia môžete práve na tomto mieste stretnúť nejakú celebritu alebo členov kráľovskej rodiny. Ale najmä, záhrada je skutočne exotická. Ponúka faunu hodnú vašej pozornosti a za odmenu si môžete na vyhliadnutom miestečku spraviť piknik a kochať sa výhľadmi.

exotické záhrady v Monaku, foto https://frenchriviera.travel/

No a napokon mesto Vardon Gorge. Medzi Provence a Francúzskou riviérou sa nachádza Vardon Gorge, miesto pre milovníkov skál, lozenia po nich a aj kaňoningu. Toto miesto sa oplatí navštíviť, aj keď cesta k nemu trvá asi 2 hodiny od Cannes. Odmenou vám bude tyrkysový kaňon, ktorý môžete preskúmať buď cez turistiku alebo z vody. Alebo oboje 😊.

Zaujíma vás Francúzska riviéra? Alebo sa tam chystáte dovolenkovať? Prečítajte si o nej viac v našom ďalšom článku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.