pláže na Francúzskej riviére

Najkrajšie pláže na Francúzskej riviére

Francúzska riviéra má jednu veľkú výhodu. Tiahne sa pozdĺž pobrežia Stredozemného mora a o dobré pláže tu nie je núdza. Dnes vám preto v našom článku predstavíme pláže na Francúzskej riviére, ktoré stoja za návštevu. Každá z nich je niečím výnimočná a opletí sa ich navštíviť.

Pláže na Francúzskej riviére

Minulý rok sme vám predstavili niekoľko z nich, tento rok sa zameriame na ďalšie, zatiaľ nepredstavené. Objavujte spolu s najmi najkrajšie pláže na Francúzskej riviére.

Plage du Suvaret v Théoule-sur-Mer

Južne od Cannes sa nachádza piesková pláž Plage du Suvaret. Aj keď sa pláž nenachádza ďaleko od centra mesta, je pokojná, kľudná a ponúka krásny výhľad na Pointe de l´Aguille. Ak sa na ňu vyberiete, odporúčame, choďte pešo z mesta, cez prístav až k pobrežiu, aby ste si vychutnali krásu tejto pláže postupne.

Bocca Cabana v Cannes – La Bocca

Na západe mesta Cannes sa rozprestiera dlhá piesková pláž až po Mandelieu-la-Napoule. Pobrežie tejto časti mesta prednedávnom skrášľovali, výsledkom čoho je krásna Bocca Cabana promenáda. Ponúka zelené ostrovčeky, miesta na oddych, ihriská, fitnes ihriská pre celé rodiny, ale aj stánky s jedlom. Je to jednoducho ideálne miesto na relax a šport pri mori.

Pláže na Francúzskej riviére – Bocca Cabana v Cannes

Plage des Ondes v Antibes

Posuňme sa spolu teraz trochu severnejšie od Cannes, ostávame však stále na pobreží. Na výčnelku mesta Antibes nájdeme malú verejnú pláž. Ak ste lovcom perfektných plážových fotiek, táto pláž vo vašom albume nesmie chýbať. Je to miesto, kam sa treba vybrať fotiť západ slnka ale aj ideálne miesto na romantické rande.

Piesková pláž v Antibes s nádherným pohľadom na Nice a Alpy

Pláže na východ od mesta Nice

Plage des Marinières vo Villefranche-sur-Mer

Malé mestečko, len na skok od Nice si vás získa nielen svojou útulnosťou, ale aj plážou, z ktorej sa ponúka krásny výhľad na lokálny prístav s jachtami a loďkami. 700 m dlhá kamienková pláž je dostupná aj  z vlakovej stanice a je vyhľadávaným miestom turistov. Jej výhodou je, že má proti-medúzovú sieťku. 😊

Villefranche-sur-Mer

La Baie des Fourmis v Beaulieu-sur-Mer

Pokračujúc pozdĺž pobrežia smerom k talianskej hranici sa nachádza malé krásne miesto. Doslova. Názov Beaulieu v preklade znamená „pekné miesto“ a nie nadarmo. Zátoku mravcov, ako sa toto miesto volá, stráži nádherná Villa Kérylos, rekonštrukcia starogréckej rezidencie, ktorú môžete tiež navštíviť. Vetrom chránená malá pláž vám ponúkne príjemné miesto na rodinný piknik pri mori.

Veríme, že vám naše odporúčanie pomohlo vybrať si pláž podľa vášho gusta.

Pozrite si aj ďalšie naše odporúčanie na pobyt pri mori na plážach na krásnej Francúzskej riviére.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.