cykloturisitka na riviére

Cykloturistika na riviére

Cykloturistika na riviére? A prečo nie? Francúzska riviéra – to nie sú len pláže a more. Región PACA siaha aj na sever od pobrežia do Álp (Alpes-Maritimes), kde sa mení celý krajinný ráz. Miestami sa budete cítiť ako na divokom západe, pretože práve tu nájdete oblasť známu aj ako francúzsky Canyonland. Typická červená farba skál a kameňov je rajom nielen pre horských cyklistov, ale aj pre turistov.

Cykloturistika na riviére – najlepšie cyklotrasy

Massif de l’Esterel (Esterelský masív) – miesto na cykloturistiku a turistiku

Francúzska riviéra – to nie sú len pláže a more. Región PACA siaha aj na sever od pobrežia do Álp (Alpes-Maritimes), kde sa mení celý krajinný ráz. Miestami sa budete cítiť ako na divokom západe, pretože práve tu nájdete oblasť známu aj ako francúzsky Canyonland. Typická červená farba skál a kameňov je rajom nielen pre horských cyklistov, ale aj pre peších turistov.

Masív Esterel sa rozprestiera juhozápadne od Cannes a ponúka očarujúce a nezabudnuteľné dobrodružstvá na ploche 320 kilometrov štvorcových. Tento vulkanický masív, ktorý je čiastočne chránenou oblasťou, je skutočne perfektnou lokalitou pre milovníkov hôr. Či na horskom bicykli, eBiku alebo pešo po vlastných, okrem športu tu zažijete jedinečnú prírodu.

Na miernych trasách môžete objavovať krásy okolia hneď pri pobreží Stredozemného mora. Najlepším miestom na štart je mesto Saint-Raphaël na pobreží. Rovno pri vstupe nájdete mapu s cyklotrasami, ktoré majú od 25 do 50 km. Na úvod vás cesta navedie k vydláždenej ceste a tam sa už rozhodnete sami, či na svojom eBiku zapnete motor 😊.

Ak si na cyklotúru netrúfate sami, môžete si objednať cyklotúru so sprievodcom, ktorý vás bezpečne prevedie najzaujímavejšími a videnia hodnými časťami cyklotrasy

Nemáte práve chuť na bicykel? Nevadí, môžete si zvoliť aj iný spôsob ako spoznávať tento masív.

Na uvedenej stránke si môžete naplánovať výlet na mieru – podľa spôsobu, obťažnosti, či dĺžky terénu.

Peším turistom odporúčame napríklad nenáročnú túru za objavením 25 mostov. Pozdĺž bývalého akvaduktu môžete objavovať prírodu ale aj postupne všetkých 25 starodávnych mostov. Trasa má menej než 5 km a zvládnete ju do dvoch hodín.

Odváženejším sa ponúka skala Roquebrune. Nádherný červenokamenný masív svojou výškou vyčnieva spomedzi zelených stromov. Po jeho zdolaní sa vám otvorí 360 stupňový výhľad na blízke okolie aj aj na mierne vzdialené Alpy.

Rekreačným cyklistom odporúčame nenáročný lesný okruh okolo masívu, ktorý má okolo 15 km a zaberie vám sotva hodinu. Má síce zopár miernych stúpaní (to, aby sme sa trochu zapotili), tie však stopercentne zvládnu aj vaše deti.


Ako sami vidíte, Francúzska riviéra nie je len o jednotvárnom dovolenkovaní. Ak ju navštívite na jeseň, objavíte ďalšie skryté dimenzie tohto regiónu. Na riviére je stále čo robiť – môžete sa o tom presvedčiť aj v našich ďalších príspevkoch, v ktorých vám dávame tipy na aktivity na riviére počas celého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.