dovolenka pri mori

Dovolenka pri mori – najkrajšie pláže na Francúzskej riviére

Konečne leto, konečne nastane tá dlhoočakávaná dovolenka pri mori!

Ak ju chcete mať nezabudnuteľnú, potom odporúčame naplánovať si ju na Francúzskej riviére – známej aj ako Azúrové pobrežie. Je to miesto, kde môžete cestovať po pobreží a snáď na každom možnom mieste nájdete pláž či plážičku s nádherným azúrovým morom.

Dovolenka pri mori

Dovolenka pri mori je trochu aj o rozmaznávaní sa. A to vám tu bude určite dopriate. Každá pláž na Azúrovom pobreží vám ponúka jedinečnú prímorskú atmosféru. Nájdite si v našom výbere tu svoju pláž, ktorá ma presne to, čo hľadáte:

Pláž Paloma, Saint-Jean-Cap-Ferrat

Na túto pláž rád chodieval Pablo Picasso aj so svojou rodinou. Preto je aj pomenovaná podľa jeho dcéry Palomy. Malú pláž, zasadenú medzi skalnaté útesy, vyhľadávajú aj tí najväčší boháči z okolia a uprednostnia ju pred ich nekonečnými bazénmi.

Processed with VSCO with c8 preset

Pointe de l’Aiguille, Théoule-sur-Mer

V okrese mesta Théoule-Sur-Mer, na konci Alpes Maritimes, sa nachádza miesto Corniche de l’Estérel. Práve tu sa môžete pokochať unikátnym prírodným divadlom, v ktorom sa stretáva azúrové more s červenými skalami. Sopečný, do mora zasahujúci špicatý masív červených skál Pointe de l’Aiguille vytvoril dve pláže, z ktorých je jedna dobre prístupná a ponúka aj výhľad na ostrovy Lérins.

Pointe de l’Aiguille

La Mala, Cap d’Ail

Permanentne čistá morská voda, široká pláž z bieleho piesku a k tomu aj dve príjemné reštaurácie. Táto kombinácia zaručuje, že z tejto malebnej pláže sa vám nebude chcieť ani odísť.

La Petite Afrique, Beaulieu-sur-Mer

Malá Afrika je jednou z najobľúbenejších pláží s množstvom služieb pre pohodlie návštevníkov. O tieň sa postarajú palmy, ktorým sa tu – vďaka špeciálnej mikroklíme – veľmi dobre darí a vďaka nim sa tu budete cítiť ako v malom raji. Okrem paliem vám pobyt na pláži budú spríjemňovať borovice svojou vôňou a koniec koncov aj poskytovaním tieňa. Volejbalové ihrisko pre dospelých, detské ihrisko pre najmenších – každý si tu niečo nájde.

La Reserve a Bain Militaires

Keď budete v Nice, vyberte sa na pláže La Reserve alebo Bain Militaires. Na tieto pláže s obľubou chodievajú domáci a tí predsa musia vedieť, kde je dobre. Malé príjemné pláže obkolesené skalami, ďalej od mesta, od promenády a hluku. Jediné zvuky, ktoré tu počuť, je škrekot čajok a príboj vĺn narážajúcich do skál.

Obrázky na tejto stránke sme si požičali zo stránky http://thesouthbase.fr/

Dovolenka pri mori nekončí

Celá Francúzska riviéra sa dá označiť za ideálnu destináciu na dovolenku pri mori. Aby sme vás presvedčili, že je tomu skutočne tak, pozývame vás „prelistovať“ si naše cestovateľské tipy a odporúčania, čo všetko stojí za návštevu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.