doprava v Nice

Doprava v Nice

Naša dnešná téma – doprava v Nice – vás prakticky prevedie možnosťami, ako fungovať v Nice a v jeho okolí. Mesto Nice sa rozprestiera na pobreží Stredozemného mora na Francúzskej riviére. Je hlavným mestom departementu Alpes-Maritimes a piatym najväčším mestom Francúzska a spolu s aglomeráciami má takmer milión obyvateľov.

Zároveň je aj veľmi atraktívnou a vyhľadávanou turistickou destináciou, ktorá ponúka more, hory, históriu, kultúru, zábavu, šport, gurmánstvo a ďalšie pôžitky. A najmä je dobre dostupné viacerými dopravnými prostriedkami a svojim návštevníkom ponúka praktickú sieť dopravných možností.

Doprava v Nice

Ak premýšľate nad dovolenkou pri mori, tak určite odporúčame práve mesto Nice.

  • Je dostupné letecky (priamo z Viedne alebo aj Košíc)
  • Je dostupné autom (cca 13 hod. jazda aj s prestávkami)
  • Nachádza sa priamo pri mori
  • V blízkom okolí je veľké množstvo ďalších zaujímavých miest a destinácii, ktoré sa oplatí navštíviť.

Mesto Nice má veľmi dobre vybudovanú dopravnú sieť. Po prílete lietadlom si môžete priamo na letisku požičať auto, pokiaľ plánujete pokračovať v ceste po pobreží ďalej. Ak však chcete ostať v meste, max.blízkom okolí, auto ani nebudete potrebovať.

Z letiska sa do celého mesta pohodlne dostanete mestskou hromadnou dopravou – priamo na letisku stojí moderná električka, ktorá vás dovezie za 1,50 eura na mnohé miesta v meste. Lístok si môžete kúpiť v trafike alebo si stiahnete aplikáciu, cez ktorú si potom kúpite jednorazový, denný, týždenný či iný lístok podľa vašej potreby. Jednorazový lístok sa volá SOLO a môžete s ním aj prestupovať v rámci časového intervalu 70 minút. Po vstupe do električky si lístok označíte alebo ho necháte načítať v aplikácii.

Itinerár električiek a MHD na Place Masséna

Okrem električky možno využiť autobusy alebo aj vlak, ktoré vás dovezú aj do vzdialenejších oblastí okolia Nice. Napr. do mesta Cannes či Menton pri talianskej hranici, o ktorom sme už v jednom z našich článkov aj písali.

Ďalšie možnosti dopravy v Nice a okolí

Ak máte radi svoje pohodlie a väčšiu flexibilitu, potom vám padne vhod sieť taxíkov Uber. Za približne polhodinovú jazdu zaplatíte okolo 30 eur, čo sa v prípade 4 -člennej rodiny už oplatí viac než napr. vlak. Okrem toho sa poveziete v klimatizovanom dopravnom prostriedku s väčšou flexibilitou. My sme využili Uber napr.na cestu do mestečka Saint Paul de Vence alebo na poloostrov Cap Ferrat či do mestečka Èze.

Naplánovať si itinerár v rámci Nice alebo dozvedieť sa všetko o možnostiach, ktoré vám miestna verejná doprava ponúka (vrátane zimných skibusov, ktoré vás odvezú na lyžovačku do neďalekých Álp a späť za 12 eur!) sa dá na oficiálnej webstránke o možnostiach dopravy na azúrovom pobreží.

Mapy jednotlivých dopravných liniek verejnej dopravy si môžete stiahnuť aj tu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.