Colorado na riviére

Gorges de Daluis – Colorado na riviére

Provensálsko na juhu Francúzska je známe svojou malebnosťou a bohatstvom prírodných krás. Zatiaľ čo o viniciach, levanduli a malebných pobrežných dedinkách mnohí už veľa veieme, blízko riviéry existuje aj jeden „drahokam“, ktorý stojí za pozornosť a ktorý možno ešte nepoznáte: Gorges de Daluis. Nazývajú ho aj „Colorado na riviére“.

Colorado na riviére

Tieto hlboké kaňony, nachádzajúce sa v srdci Provensálska, sú prírodným zázrakom, ktorý ponúka jedinečný zážitok pre milovníkov prírody a dobrodruhov. Ideálna destinácia napríklad na jesennú turistiku, ak svoju dovolenku trávite na Francúzskej riviére.

Gorges de Daluis sa nachádzajú v departemente Alpes-Maritimes v blízkosti malej obce Daluis. Tieto úchvatné kaňony sa formovali tisíce rokov. Vtedy si tu rieka Var prerazila svoju cestu cez tvrdé skaly a v dôsledku toho vznikli hlboké a úzke kaňony. Obklopujú ich strmé steny, ktoré sa vypínajú vysoko nad riekou a dotvárajú tak jedinečnú scenériu tohto miesta.

Jedným z najúžasnejších aspektov Gorges de Daluis je farebná paleta skalnatých stien v kaňonoch. Colorado na riviére má skalnaté steny rôznych odtieňov červenej, oranžovej, fialovej, žltej a sivej farby, pripomínajúc pestré maliarske dielo. Farebné odtiene sa rokmi sformovali vďaka prítomnosti minerálov ako železný oxid a mangán a dodávajú tomuto prírodnému zázraku jedinečnú vizuálnu dimenziu.

Vyberte sa na výlet po ceste La route des grandes Alpes, ktorá vedie cez túto prírodnú rezerváciu. Úzka cesta sa strieda s tunelmi či mostami, ktoré vystavali už na začiatku 20.storočia. V každom jej úseku sa môžete kochať výhľadmi do širokého okolia.

Colorado na riviére

Aké aktivity ponúka Colorado na riviére?

  • Turistika: V Gorges de Daluis na vás čaká široká sieť turistických trás. Potúlajte sa tu a preskúmajte kaňony a okolitú krajinu. Vyberte si medzi prechádzkami pozdĺž rieky alebo náročnejšími výstupmi na vyhliadkové body, ktoré ponúkajú úžasné výhľady na kaňony.
  • Kajakovanie a rafting: Rieka Var je obľúbeným miestom pre kajakárov a milovníkov bielych vôd. V závislosti od podmienok rieky si môžete užiť vzrušujúce vodné športy. Vďaka nim si užijete Gorges de Daluis z úplne inej perspektívy a umožnia vám priblížiť sa k týmto úžasným skalám zdola.
  • Fotografovanie: Gorges de Daluis sú rajom pre nadšencov fotografií. Očarujúce farby stien a prírodné svetlo, ktoré preniká do kaňonov, ponúkajú nekonečné možnosti pre krásne zábery. Zachyťte si toto jedinečné miesto na fotografie, ktoré vám budú pripomínať dovolenku, aj keď už budete doma.

Viac námetov na výlety na riviére nájdete  na našej stránke v sekcii cestovanie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.