lyžovačka pri mori

Lyžovačka pri mori

Vo Francúzskych Alpách, najmä tých južných (Les Alpes du Sud) plynie život s francúzskou ľahkosťou, nekomplikovanosťou, pomalším tempom hraničiacim až s relaxom, poznačený svojou výnimočnou polohou medzi blankytným morom na juhu a majestátnym megapohorím na severe. Od vysokých a chladných vrcholov pohoria Écrins až po príjemne teplé pobrežie Stredozemného mora, prechádzajúc cez voňavé polia Provensálska až do oblasti mesta Nice, po samotné pobrežie azúrového mora.

Lyžovačka pri mori

Prijmite prosím naše pozvanie na cestu malebnými údoliami Južných Álp. Na skok od azúrového pobrežia, údoliami otvorenými pre sny a únik do „nádherna“ pre všetkých milovníkov hôr. A tými my určite sme. Veríme, že aj vy 😊.

Región PACA (Provence-Alpes-Côte d’Azur) je svetoznámy najmä svojím azúrovým pobrežím a provensálskym malebným vnútrozemím. Ale jeho vysokohorské oblasti sú rovnako príťažlivé a každú zimno-jarnú sezónu si získavajú nových a nových prívržencov. Tí, ktorí ich už okúsili, vedia, že počasie má v Južných Alpách svoje dobré zvyky. Ponúka totiž okolo 2.500 hodín slnečného svitu za rok umožňujúcich skvelú lyžovačku nepretržite počas niekoľkých mesiacov. A to od decembra až do apríla, nezriedkavo s extra bonusovým lyžiarskym zážitkom ešte aj na Veľkonočný pondelok! Zalyžovať sa a stráviť aj príjemné chvíle na pláži pri mori v jeden a ten istý deň nie je preto na riviére nič nezvyčajné. Táto geografická jedinečnosť umožňuje z jedného miesta využívať minimálne dve TOP sezóny v roku. Čiže nielen tú letnú ale aj zimnú, a to sa dá nájsť, ruku na srdce, skutočne len málokde!

Lyžovanie v regióne PACA

Na veľké prekvapenie mnohých vám región PACA, ktorého je Francúzska riviéra súčasťou, ponúka nielen pobyt pri mori, ale aj naozaj prémiovú lyžovačku. Tú môžete zažiť vo viac ako 30 lyžiarskych strediskách citlivo umiestnených v tých najkrajších údoliach v okolí.

Na riviére sa zalyžujete nielen kvalitne, ale na počudovanie aj za veľmi dobré ceny! Pomer cena – kvalita je vo Francúzsku asi najlepší v celých Alpách. Na Francúzskej riviére si tak užijete úžasnú lyžovačku za nižšie ceny nielen ako v Rakúsku, ale na veľké prekvapenie dokonca aj ako na Slovensku! Celosvetový prehľad stredísk nájdete na lyžiarskom portáli snow-online.com. Porovnajte si sami naše slovenskéfrancúzske lyžiarske strediská napr. v Južných Alpách podľa rôznych parametrov. Napríklad dĺžka tratí, počet vlekov a ich kvalita, ponuka vedľajších či sprievodných aktivít, ponuka služieb, a v neposlednom rade určite cena. Tú potom priraďte k parametrom konkrétneho lyžiarskeho strediska a garantujeme vám, že sami dospejete k veľmi prekvapivému záveru!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.