december na riviére

December na riviére

Kým u nás teploty v decembri klesnú k nule, ráno nás čaká námraza a večer pri prechádzke vyťahujeme čiapky a rukavice, december na riviére je unikátny.

Áno, aj tu nájdete vianočnú výzdobu, svetielkami ovenčené jedličky, ale príjemné teploty a šum mora vám budú naznačovať, že tu je december trochu iný, ako ho poznáme.

December na riviére

Začnime však praktickými informáciami. Navštíviť riviéru v decembri sa oplatí hneď pre viacero dôvodov, jedným z nich sú však aj veľmi výhodné ceny či už dopravy (letenky) ale aj ubytovania. Hlavná sezóna sa skončila a ceny ubytovania na riviére klesnú miestami až na polovicu.

Turistov je pomenej, čiže sa nemusíte obávať preplnených reštaurácií alebo nutnosti rezervovať si v nich miesto dlho dopredu.

Historicky začali prví návštevníci prichádzať na riviéru práve v zime. Kým sa v severnejších častiach Francúzska výrazne ochladilo, cestovali ľudia na juh, užiť si príjemnejších teplôt a najmä slnka, ktorého tu je naozaj výnimočne veľa. Až 300 dní v roku je na Francúzskej riviére slnečných. Tak prečo sem neprísť a neužiť si ho?

7 tipov ako stráviť december na riviére

My máme pre vás 7 tipov, čo robiť na riviére v decembri:

  • Výlet do hôr – vedeli ste, že keď na riviére sadnete do auta, o hodinu alebo dve môžete byť v niektorom z najbližších lyžiarskych stredísk a zažiť úžasnú lyžovačku v horách s výhľadom na more? Lyžovať sa a pozerať na more – to nezažijete len tak hocikde. Najznámejšie lyžiarske strediská – ako napr. Isola 2000, Auron alebo Valberg ponúkajú dokopy takmer 350 km zjazdoviek!
  • Návšteva vianočných trhov – v decembri nájdete snáď v každom, aj malom meste vianočné trhy. Francúzska riviéra nie je výnimkou. Kým deti korčuľujú na umelých klziskách, rodičia si môžu dať varené víno v niektorom z vianočných drevených stánkov, ako ich poznáme aj u nás.
  • Poseďte si na terase vašej obľúbenej reštaurácie vyhrievajúc sa na slniečku hoci aj na štedrý deň. Na riviére dnes už nebýva až také neobvyklé aj v neskorý december vychutnať si kávu či obed vonku.
  • Navštívte mesto Cannes a medzinárodné výstavy na rôzne témy. Napr. ILTM (International Luxury Travel Expo) – výstavu luxusného cestovania. Možno si práve tu naplánujete svoju ďalšiu dovolenku. Viac informácií o podujatiach v Cannes nájdete tu.

Plávanie, parfémy či silvestrovské oslavy – aj to je december na riviére

  • Zúčastnite sa tradičných vianočných alebo novoročných plaveckých akcií. A nemusíte mať ani žiadne skúsenosti typu „ľadový medveď“. Voda v azúrovom mori má zvyčajne v tomto čase 15-16 stupňov, čo je v porovnaní s teplotou našich vôd v decembri malina 😊. Podmienkou účasti je – prísť v nejakom vtipnom kostýme. Nebuďte preto prekvapení, ak budú okolo vás plávať ľudia s vtipnými klobúkmi na hlavách.
  • Namiešajte si svoj vlastný parfém. Fragonard alebo iné známe parfumérie ponúkajú workshopy, na ktorých si môžete namiešať vlastný unikátny parfém. Viac informácií o konkrétnych kurzoch nájdete priamo na ich stránke.
  • Ukončite rok pompézne na silvestrovskej oslave. Verte, že si je z čoho vyberať. Od luxusných koncoročných párty v Monaku alebo Cannes, až po klasické silvestrovské oslavy v uliciach aj iných miest alebo vo vybraných podnikoch.

Viac tipov na cestovanie a výlety na riviére a jej okolí nájdete na našej stránke.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.