PACA

Región PACA

Počuli ste už niekedy o regióne PACA? A viete, čo sa vlastne ukrýva za týmito štyrmi písmenami? Je to nádherný región na juhovýchodnom pobreží Francúzska, ktorý vám dnes bližšie predstavíme.

Zažite región PACA na vlastnej koži

PACA je oblasť vymedzená ako geografický „trojuholník“ obsahujúci tieto tri oblasti: Provence (Provensálsko), Alpes (Alpy) a Côte d´Azur (azúrové pobrežie). Je to miesto, kde sa stretávajú majestátne hory s azúrovo modrým morom, kvetnaté polia so starobylými mestami, kde ľudia zrazu spomalia a vychutnávajú si každý moment dňa všetkými zmyslami.

Každá z týchto oblastí je unikátna, každá má svoj vlastný rytmus a štýl, ale všetky dokopy sa vám postarajú o nezabudnuteľné zážitky a vnemy. Či už sa rozhodnete sem ísť na dovolenku alebo si tu začnete plánovať svoj život.

PROVENSÁLSKO

Aj keď je Provensálsko častokrát vnímané cez mnohé klišé ako levanduľové polia, pétangue v parkoch alebo likér pastis, je pravdou, že vďaka miernej klíme je toto miesto skutočne stvorené na socializing a aj na hranie pétangue v parkoch, na vychutnávanie si likéra alebo na kvetinové pastvy pre oči. A vy to všetko môžete zažiť tiež.

Provensálsko

ALPY

Drsná krása najvyššieho pohoria Európy láka svojou majestátnosťou. V horách je človek človekom, príroda prírodou a všetko je autentické. Pretvárka a umelosť tu nie sú na mieste. Vychutnajte si autenticitu prostredia v priestore národných prírodných parkov, eko turistiku, či lokálne gurmánske špeciality.

AZÚROVÉ POBREŽIE

Vitajte vo svete relaxu, oddychu a pôžitkov. A tým Azúrové pobrežie určite je.

Azúrové pobrežie je synonymom pre užívanie si. Tu sa netreba brať príliš vážne. Poseďte si, zapozerajte sa do lesklých odrazov mora, pozorujte jachty, mestský život v Cannes, Nice alebo Antibes, vyskúšajte svoje šťastie v kasíne alebo „chillujte“ pri drinku na terase.

Ak plánujete navštíviť túto oblasť – región PACA, prečítajte si viac v našich článkoch. Nájdite inšpiráciu na dokonalú dovolenku alebo nový život na mieste, kde sa naučíte umeniu žiť.

región PACA – azúrové pobrežie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.