slávne osobnosti na riviére

Slávne osobnosti a ich vily na riviére

Slávne osobnosti svetového mena stretnete aj na Azúrovom pobreží. Na Francúzskej riviére nie je neobvyklé stretnúť celebritu svetového mena. A to nemusíte byť ani v Cannes alebo Monaku na podujatí, ktoré bežne vykazuje vyššiu koncentráciu svetových hviezd, než iné mestá v inom čase. Aj počas bežného dňa či cez letné prázdniny môžete okom „zavadiť“ o známu tvár.

Slávne osobnosti na riviére

Mnohé známe osobnosti majú totižto na Francúzskej riviére svoje letoviská – tak ako to už bolo bežné aj v minulom storočí najmä u anglickej či americkej šľachty.

Poďme sa teda spolu pozrieť na to, aké osobnosti majú alebo donedávna mali svoje vily na Francúzskej riviére.

Medzi Nice a Monakom je mestečko Èze sur Mer. Učupené pri mori, v malebnom zálive poskytuje súkromie spevákovi skupiny U2 Bonovi v jeho vile. Reportéri ho už viackrát zvečnili na fotkách, ako so svojou manželkou brázdi azúrové more.

Villa speváka Bona

V dedinke Bargemon blízko Cannes mali svoju miliónovú vilu aj manželia Backhamovci. Pôvodne starú usadlosť vraj veľkoryso zrekonštruovali, ale v roku 2016 sa rozhodli ju predať.

V Nice, na vrchu Mont Boron, ktorý je sídlom mnohých luxusných rezidencií, má svoju vilu aj svetoznámy britský spevák Elton John. Elton John je – okrem toho, že je skladateľom a spevákom – aj vášnivým estétom a vraj to vidno aj na jeho vile, ktorej interiér a záhrady navrhoval on sám.

Villa Eltona Johna v Nice

Na našej stránke sme viackrát spomínali stredoveké mestečko Saint Paul de Vence. A v ňom v roku 2005 kúpil vilu ďalší slávny spevák, Rod Steward.

Medzi Nice a polostrovom Saint Jean Cap Ferrat mala svoju okúzľujúcu vilu v mestečku Villenfranche sur Mer aj nedávno zosnulá diva – Tina Turner.

Ešte dávnejšie, keď boli jedným z najkrajších párov, kúpili spolu Angelina Jolie a Brad Pitt zámok Chateau Miraval s obrovským pozemkom, súkromnou vinicou, jazierkom, dvomi bazénmi a nahrávacím štúdiom. Predtým, než táto dvojica vlastnila zámok, nahrávacie štúdio využívali takí hudobníci ako napr. kapela AC/DC, Pink Floyd alebo The Cure. Svoj podiel usadlosti predala Angelina Jolie po rozvode ruskému investorovi.

Chateau Miraval

O trochu južnejšie, na „kraji“ riviéry pri Saint Tropez, v malej dedinke Plan de la Tour kedysi vlastnili vilu partneri Johnny Depp a Vanessa Paradis. Pekne ukrytú pred bleskami fotografov, so záhradou a bazénom.


Stretnúť hviezdy na riviére

Nie je to nemožné, práve naopak. Riviéra je tak jedinečná, že ňou nepohŕdnu ani svetoznáme celebrity. A pri troche šťastia možno stretnete niektorú z nich :-).

Viac informácií o tom, čo si nenechať ujsť na Francúzskej riviére, nájdete na našej stránke www.franczuskariviera.eu.

Fotografie sú z webu Iconic Riviera, Magazin Wein Plus a Architectural Digest.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.