Slováci na riviére

Slováci na riviére

Slováci na riviére? A prečo nie? 🙂 Dnes vám chceme priblížiť rodinu, ktorá sa rozhodla kúpiť si v meste Nice byt. Už dlhšie premýšľali, do čoho investovať úspory, aby sa rozumne zhodnotili a niekoľko mesiacov si vyberali tú správnu destináciu.

Prečo Nice? Pýtate sa, prečo sa rozhodli práve pre túto krásavicu na Azúrovom pobreží?

Prečo Nice?

„Dlhšie sme sa obzerali po nejakom menšom domčeku v Rakúsku, v lyžiarskych centrách. Mali sme predstavu, že je to výhodná lokalita, kde sa domček určite bude dobre prenajímať. Najmä v lyžiarskej sezóne. V čase, keď sme my hľadali, bola však ponuka doslova biedna alebo nad naše finančné možnosti.“ Spomína na začiatky hľadania vysnívanej nehnuteľnosti Vladimír.

Spolu s manželkou sa minulé leto vybrali na krátku dovolenku do Nice. Úplnou náhodou naďabili na lacné letenky a keď k tomu prirátame krátky let a more, výber dovolenky bol rozhodnutý. V Nice strávili zopár dní, ale aj to stačilo na to, aby ich táto slnečná destinácia ohúrila.

„Bývali sme kúsok od hotela Negresco, asi 5 minút pešo od promenády a pláže. Každé ráno sme raňajkovali s výhľadom na azúrové more, počúvali šumenie vĺn a škrekot čajok….Cez deň sme chodievali na výlety, či už priamo v Nice alebo po blízkom okolí (ktoré ponúka vyžitie „všehodruhu“ ako napríklad prastaré unikátne mestá a ich kultúru, múzeá, nádhernú prírodu a kvalitnú gastronómiu), podvečer sme sa kúpali v teplom mori a vylihovali na pláži.

Večer sme využili na prechádzky po meste a aspoň čiastočne sme mohli spoznať jeho zákutia a neopakovateľnú atmosféru. „

Nice

Nice si zamilujete

Len krátka návšteva Nice stačila na to, aby sa manželom táto lokalita zapáčila natoľko, že začali uvažovať nad možnosťou kúpiť si tu nehnuteľnosť. V minulosti sa totižto stretli s ďalšími ľuďmi, ktorí konali podobne a zistili, že Slováci na rivére investujú alebo sa sem sťahujú.

„Prekvapilo nás, že ceny nehnuteľností v starom meste, s výbornou dostupnosťou k moru, možno miestami porovnať s cenami nehnuteľností v bratislavskom starom meste. Spolu s manželkou sme nakúkali do výkladov realitných kancelárií a uvedomili sme si, že Nice je v podstate dostupnou lokalitou, čo sa kúpy nehnuteľností týka. Samozrejme, nájdete tu aj „ustrelené“ ceny, ale stačí sa trochu zorientovať a budete príjemne prekvapení.“

V lete vznikol nápad, na jeseň boli manželia na prvých obhliadkach vybraných bytov a v novom roku potvrdili záujem. Dnes už sú vytešenými majiteľmi bytu v starom meste, menej ako 5 minút pešo od pláže. Na čo sa najviac tešia?

Slováci na riviére

Rozumný výber

„Byt sme kupovali s investičným zámerom, chceli sme niekde vložiť a následne zhodnotiť naše úspory. Okrem toho, že budeme byt prenajímať na turistické účely, plánujeme do Nice chodievať aj my. Chceme využiť jedinečnosť tohto miesta, slnko, more…chceme pocestovať po okolí, chceme ochutnať lokálne špeciality, chceme sa trochu priučiť francúzskemu „umeniu žiť“. A veríme, že sa aj rozpamätáme na lekcie francžštiny zo školy 😊))). „

Čo možno na prvé počutie znie nedosiahnuteľne, sa ukázalo ako reálny a zrealizovateľný plán. Nice je krásne mesto, kde si aj Slovák môže vybudovať svoje druhé bývanie.


Slováci na riviére

Premýšľate aj vy nad tým, vybudovať si druhý domov v letnej destinácii, kam sa môžete kedykoľvek uchýliť? Nice je miestom, ktoré vám ponúkne oveľa viac než len útočisko na relax. Nehnuteľnosť v Nice budete vedieť efektívne využiť a zhodnotiť v čase, keď v nej práve nebudete. Nehnuteľnosti na Francúzskej rivére majú úplne bežne 60-percentnú vyťaženosť a vďaka tomu vám vedia generovať pasívny príjem.

Zaujíma vás táto téma viac? Potom odporúčame – obráťte sa na odborníkov, ktorí sú na riviére ako doma. Slovenský tím s partnermi priamo na riviére vás prevedú celým procesom kúpy nehnuteľnosti na Francúzskej riviére a zodpovedajú vám všetky vaše otázky.

Kliknite sem a dohodnite si nezáväzný rozhovor alebo stretnutie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.