celerbity

Celebrity na Azúrovom pobreží

Keď sa povie Azúrové pobrežie, mnohí si hneď predstavíme celebrity, ktoré paparazzovia zachytia na dovolenke pri mori. A áno, pravdou je, že mnohé známe osobnosti z filmu, či šoubiznisu všeobecne majú svoje letoviská v tejto oblasti, alebo tu zvyknú tráviť svoj voľný čas.

My sa však na celebrity na Azúrovom pobreží pozrieme trochu z iného uhla. Prinesieme vám skrátené príbehy osobností, ktoré dnes možno znejú ako rozprávka. Vyložte si nohy a prečítajte si o nich napríklad pri svojej poobednej sieste.

Celebrity a ich príbehy

Grace Kelly a Monaco

Keď je niekto svetoznámou ikonou, celebritou a herečkou, ktorá sa vypracovala z chudobnej rodiny írskych prisťahovalcov v USA na slávnu filmovú hviezdu, potrebuje ešte viac? 5 rokov filmovej kariéry, počas ktorej natočila 11 filmov a získala aj Oscara, vyústili do návštevy filmového festivalu v Cannes, kde ju kolegyňa Olivia de Havilland (mimochodom tiež oscarová herečka), spolu so svojim francúzskym manželom, zoznámili s monackým kniežaťom Rainierom III. Verili by ste, že ich prvé „rande“ bolo v jeho súkromnej ZOO? No a potom sa jej knieža asi rok dvoril, až kým ju nepožiadal o ruku.  Grace Kelly tak zrušila zásnuby, ktoré mala vtedy s módnym návrhárom Olegom Cassinim. Posledný film, ktorý Grace Kelly natočila, bol v roku 1956 – muzikál High Society.

A bola svadba. 700 pozvaných hostí, 1800 fotografov a reportérov z celého sveta, 6 týždňov práce na svadobnej róbe pre nevestu, 30 miliónov televíznych divákov. Toľko svadba v skratke 😊. Možno ste ale nevedeli, že pred kráľovskou svadbou to malo Monaco hospodársky veľmi nahnuté. Aj vďaka tejto svadbe sa malý región vzmohol a vylepšil svoje hospodárske čísla o 400 percent.

Grace Kelly už nikdy neúčinkovala vo filme. Jej manžel dokonca zakázal premietanie jej filmov po celom Monacu. Kelly zahynula v roku 1982 pri autonehode. Ostala však navždy ikonou nielen Monaka.

Grace Kelly

Domáca celebrita, ktorú pozná celý svet

Brigitte Bardot a Saint Tropez

Brigitte Bardot, známa aj ako niekdajšia najkrajšia ženu sveta, sa narodila do zámožnej rodiny v Paríži. Od detstva sa venovala baletu a jej elegantné pózy nemohol nikto prehliadnuť. Mala len 15 rokov keď sa v 1950-tom objavila na titulke módneho časopisu Elle a tak začala jej slávna kariéra. V 1957 roku natočila provokatívny film, v ktorom bosá a ako v tranze tancuje, zatiaľ čo po jej tele tečú kvapky potu. Film sa dostal do Ameriky, kde vzbudil veľké pohoršenie a samozrejme, zakázali ho. O to viac stúpla jeho sláva v Európe a z emancipovanej Bardotky sa stala ikona. Bola prvou ženou, ktorá verejne ukázala svoju sexuálnu slobodu. Nehrala podľa holywoodskych pravidiel, pravidlá si nastavovala sama. Jej súkromný život však tento úspech neodrážal. Bol popretkávaný depresiami, neúspešnými manželstvami a pokusmi o samovraždu.

Bardot sa napokon stiahla z verejného života do úzadia, žije v Saint Tropez a zasadzuje sa za práva zvierat.

Brigitte Bardot

A čo celebrity z radu mužov?

Mike Jagger a jeho svatba v Saint Tropez

Toľká spontánnosť sa len tak nevidí. Celé to začalo takto. Mike Jagger objednal lietadlo pre 75 ľudí, svojich budúcich svadobných hostí. O jeho svadbe v Saint Tropez sa dozvedeli len deň predtým. A podobný chaos sprevádzal celú svadbu. Okrem formalít, ktoré neboli dokonale vybavené, spomeňme to, že sa im nepodarilo zakázať prístup paparazom na ich svadbu, pomedzi ktorých sa napokon svadobný pár musel predierať. Ich dotieranie spôsobilo, že farár musel zamknúť kostol, do ktorého sa napokon samotný ženích musel dobíjať pred očami fotografov.

Jaggerov spolukapelník, Keith Richards, vraj strávil väčšinu svadby spiac, „pod obraz boží“ a vraj bol oblečený v nacistickej uniforme.

Celá svadba bola vraj tak chaotická, že ani samotná nevesta v jednej chvíli nevedela, kto je manželovým svedkom. Jeho otec sa cítil byť piatym kolesom u voza a vraj ani nemal šancu odovzdať mladomanželom otcovský svadobný dar. Vraj sa pred reportérmi neskôr vyjadril, že dúfa, že jeho druhý syn nebude rokovou hviezdou.

Mike Jagger

Ilustračný obrázok pochádza zo stránky https://www.cannes-destination.com/must-see/star-studded-floor.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.